Ο Στρατής με τη δική του ιστορία ως περιθαλπόμενο αδέσποτο, φιλοξενούμενος, μαθημένος και κατάλληλος για διαμέρισμα βρίσκεται στην Πελοπόννησο,

Περιγραφή

Στέλιος Κυριακού

7 ώρ.  · 

Ο Στρατής και η στράτα του....
Περίσσεψε από γέννα και τον πέταξαν στο δρόμο μόλις τριών μηνών. Μια αφιλόξενη γειτονιά κάπου κοντά στην Επίδαυρο. Έπρεπε να επιβιώσει. Ακολουθούσε τα μεγάλα αδέσποτα σκυλιά για να βρει φαγητό αλλά όταν έβρισκαν φαγητό, οι μεγαλύτεροι των δάγκωναν και αυτός καθόταν μακριά και τους κοίταζε να τρώνε. Όταν τελείωναν οι μεγάλοι το γεύμα τους τότε πήγαινε ο μικρός Στρατής να γλύψει λίγο από τα ψίχουλα που είχαν απομείνει. Φώναζε βοήθεια και ζητούσε τη μητέρα του να τον προστατέψει αλλά μάταια.  Κανείς δεν τον άκουγε και κανείς δεν τον έβλεπε. Η ζωή κυλούσε μέσα στον φόβο, τι θα έρθει αύριο το πρωί.


Μια μέρα, ίσως η χειρότερη της ζωής του, κάποιοι θεώρησαν παιχνίδι να του δέσουν τα πόδια με σύρμα και να τον πετάξουν σε ένα ρέμα. Ένα χοντρό σχοινί περασμένο στο λαιμό που είχε μασήσει την άκρη. Ποιός να ξέρει πόσες μέρες πάλευε για να σωθεί. Δεν ξέρω πόσο καιρό έμεινε δεμένος, αλλά όταν έφτασε στο κτηνιατρείο της Kaikilia Sarri ήταν λίγες ώρες πριν το τέλος. Τα σκουλίκια τον έτρωγαν ζωντανό και αυτός είχε παραδοθεί περιμένοντας υπομονετικά τον θάνατο.


Έμεινε περίπου ένα μήνα στο κτηνιατρείο μέχρι να κλείσουν οι πληγές. Οι πληγές έκλεισαν και η κτηνίατρος δε  ζήτησε ποτέ να πληρωθεί για αυτό,  αλλά η μεγαλύτερη πληγή στην ψυχή του δεν έκλεισε ποτέ.

Φιλοξενήθηκε από φιλόζωη για ένα χρόνο περίπου. Η φιλόζωη έδωσε αγώνα και πέρασε ατελείωτες ώρες μαζί του ώστε να επουλωθούν και οι πληγές που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Δυστυχώς όμως,  όταν βλέπει άλλα σκυλιά, αμέσως θυμάται που ήταν μικρός και του έκαναν μπούλινγκ και κάνει το ίδιο. Σήμερα λοιπόν, ο Στρατής επέστρεψε με πόνο ψυχής στο κλουβί του κτηνιατρείου. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι το χειρότερο που του επιφύλασσε η μοίρα, κάνετε λάθος. Από Δευτέρα θα πρέπει να παρθεί απόφαση για την επανένταξη του. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Τα μάτια του με έχουν στοιχειώσει.  Είναι ένα καταπληκτικό και πανέμορφο σκυλί. Ένας μοναδικός και ιδιαίτερος χαρακτήρας. Όποιος κερδίσει την καρδιά του θα γίνει ο πιο ευτυχισμένος κηδεμόνας σκύλου. Το πιστεύω ακράδαντα.


Κοινοποιήστε παρακαλώ για να δώσουμε την τελευταία ευκαιρία σε αυτόν που δεν έφταιξε σε τίποτα, αλλά θα πληρώσει με τη ζωή του. Είναι μικρότερος από τριών χρονών, στειρωμένος, εμβολιασμένος, με πρόσφατες εξετάσεις που δείχνουν ότι είναι υγιέστατος και φέρει microchip. Ειλικρινά του αξίζει κάτι καλύτερο.

Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο του Στρατή.

(Κοιτάξτε τα μάτια του, ίσως τα πιο εκφραστικά μάτια που έχω δει σε σκύλο).

Στέλιος 6944773252

Ράτσα: Άλλη Ράτσα
Ηλικία: 3 ετών
Φύλο: Αρσενικό
Αρ. Microchip: 9810231201212121
Περιοχή: Αττική

Καταχώρηση: 29 / 9 / 2024

Χαρίζεται
Μοιραστείτε:

Στοιχεία Κατόχου

Χρησιμοποιήστε μόνο το παρακάτω τηλέφωνο για να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο. Μην χρησιμοποιήσετε τυχόν τηλέφωνο ή email που έχει δηλωθεί σε άλλο σημείο.

Όνομα: Imiadespotakia Attiki
Τηλέφωνο: 6949972481

Άλλες αγγελίες του χρήστη (115)

Παρακαλούμε μην δίνετε ποτέ προκαταβολή ή μεταφορικά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.

Παρακαλούμε πριν επικοινωνήσετε με τον πωλητή διαβάστε τους όρους χρήσης.